Основна інформація
Кошторисна документація
Реєстраційний номер | Дата кошторису | Заявлена кошторисна вартість, тис. грн. | |||
---|---|---|---|---|---|
EM01:9643-1832-7537-8585 Редакція №1 | 24.09.2024 | 9994.556 |
Кошторисна вартість
Кошторисна вартість в цілому по об'єкту будівництва за результатами експертизи
Дата кошторису | Заявлена кошторисна вартість, тис. грн. | Із загальної кошторисної вартості виконано, тис. грн. | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Загальна вартість | Будівельні роботи | Устаткування, меблі, інвентар | Інші витрати | Загальна вартість | Будівельні роботи | Устаткування, меблі, інвентар | Інші витрати | |
16.10.2024 | 9743.143 | 4547.839 | 3225.663 | 1969.641 |
Кошторисна вартість за чергами
Адреса
Адреса | Адреса згідно експериментального порядку | Наказ |
---|---|---|
Вінницька обл., Вінницький район, Іллінецька територіальна громада, м. Іллінці (станом на 01.01.2021), вулиця Франка Івана, 2 | не присвоювалась | не призначалась |
Інформація про замовників
Правовий статус | Назва |
---|---|
Юридична особа | ІЛЛІНЕЦЬКИЙ ЛІЦЕЙ №2 ІЛЛІНЕЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ (26235054) |
Об’єкти будівництва
# | Назва об'єкта | Вид будівництва | Тип об'єкта | Ідентифікатор об'єкта | Енергетичний сертифікат | ТЕП |
---|---|---|---|---|---|---|
Відповідальні особи
Посада | Напрям експеритизи | ПІб |
---|---|---|
Головний експерт проекту |
З питань міцності, надійності, довговічності
З питань інженерно-технічних заходів цивільного захисту |
Белень Максим Валерійович (АЕ 006230, АТ 004027, АТ 005576, АЕ 003321, АТ 009146, АЕ 003279, АР 002989, АР 019918, СІ- 00868, АЕ 007205, АЕ 003285, АЕ 007640, АЕ 004077) |
Відповідальний експерт |
З питань енергозбереження
|
МАНДРИКА МИКОЛА ЯКОВИЧ (АЕ 000110, АЕ 006504) |
Відповідальний експерт |
З питань санітарного і епідеміологічного благополуччя населення
З питань екології |
ЧЕРНЕЦЬКА ОЛЬГА АНАТОЛІЇВНА (АЕ 000184, АЕ 006387) |
Відповідальний експерт |
З питань експлуатаційної безпеки
З питань охорони праці |
Братусик Тетяна Миколаївна (АЕ 003361, АЕ 006284) |
Відповідальний експерт |
З питань пожежної безпеки
|
Дяков Ігор Григорович (АР 020204, АЕ 000716, АР 011201, АЕ 006283) |
Відповідальний експерт |
З питань кошторисної частини проектної документації
|
САКОВСЬКА ТЕТЯНА МИКОЛАЇВНА (АЕ 004863, АР 013865) |
Інформація про проєктну документацію
Додаток до експертного звіту
Робочий проект «Капітальний ремонт приміщень їдальні та харчоблоку Іллінецького ліцею №2 Іллінецької міської ради Вінницької області по вул. І. Франка 2 в м. Іллінці Вінницької області» розроблений у 2024 році на підставі Завдання на проєктування, затвердженого замовником будівництва.
Генеральний проектувальник - Фізична особа-підприємець Майоров Олександр Ігорович
Головний інженер проекту – Майоров Олександр Ігорович
Замовник – Іллінецький ліцей №2 Іллінецької міської ради Вінницької області
Клас наслідків (відповідальності) об’єктів – СС2 (середні наслідки)
влаштування нової системи електроосвітлення та силового електрообладнання. поперечних та поздовжніх стін.
Фундаменти під зовнішні та внутрішні стіни стрічкові з залізобетонних блоків.
Зовнішні стіни виконані з керамічної цегли.
Покриття будівлі – дерев’яні балки.
Покрівля шатрова з азбестоцементних листів (існуюча).
Будівля обладнана електропостачанням, водопостачанням, водовідведенням, опаленням.
Теплопостачання будівлі здійснюється від окремо стоячої твердопаливної котельні яка знаходиться на території будівлі.
Гаряче водопостачання будівлі здійснюється від індивідуальних нагрівних приладів.
Центральна система охолодження будівлі – відсутня.
Система вентиляції будівлі – природна.
Для під’їзду пожежних машин використовується існуюча проїзна частина прилеглих вулиць та існуючий дворовий проїзд.
Згідно завдання на проектування передбачається виконання наступних робіт:
- розбирання існуючих перегородок будівлі з влаштуванням нових, відповідно до планувальних рішень; закладання прорізів цегляною кладкою;
- заміна віконних та дверних заповнень на металопластикові та дерев'яні відповідно до архітектурно-планувальних рішень;
- заміна облицювання підлог з використанням існуючих підстиляючих шарів в якості основи;
- комплекс робіт по внутрішньому опорядженню приміщень;
- заміна системи вентиляції;
- заміна та влаштування нових труб системи водопостачання та каналізації;
- влаштування нової системи електроосвітлення та силового електрообладнання.
Загальна потреба у холодній воді 0,45 м3/добу при максимальних витратах 0,1 л/сек.
Об’єм стоків 9,45 м3/добу, з розрахунковими витратами 1,7 л/сек.
Розрахункова потужність 146 кВт.
Можливість забезпечення будинку водою, теплом підтверджена відповідними документами, що перераховані у вихідних даних для проектування.
Доступність об'єктів для маломобільних груп населення
Робочий проект розроблено без порушення належних умов для безперешкодного пересування осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення, згідно з ДБН В.2.2-40:2018 "Інклюзивність будівель і споруд".
Заходами доступності передбачено влаштування дверних блоків без пороговими. Ширина дверних блоків по ходу руху до обідньої зали – не менше 0,9 м. Перепади висот підоги в харчоблоці відсутні.
Передбачено належним чином облаштовані посадкові місця в обідній залі для осіб з інвалідністю та осіб з особливими освітніми потребами в кількості - 2 місця.
Архітектурно-будівельні, конструктивні рішення
Проектом передбачаються наступні роботи з капітального ремонту:
- розбирання існуючих перегородок будівлі з влаштуванням нових, відповідно до планувальних рішень;
- заміна віконних та дверних заповнень на металопластикові та дерев'яні відповідно до архітектурно-планувальних рішень;
- заміна облицювання підлог з використанням існуючих підстиляючих шарів в якості основи;
- комплекс робіт по внутрішньому опорядженню приміщень.
Конструктивна схема будівлі жорстка, з несучими повздовжніми і поперечними стінами. Просторова міцність та стійкість будівлі в цілому забезпечується сумісною роботою поперечних та поздовжніх стін.
Фундаменти – існуючі, із залізобетонних блоків.
Зовнішні стіни виконані з керамічної цегли товщиною 510 мм.
Перегородки в санвузлах та технічних приміщеннях товщиною 120 мм з кладки керамічної повнотілої цегли
Перемички: існуючі - збірні залізобетонні, проєктуємі – металеві.
Покриття будівлі – дерев’яні балки.
Покрівля шатрова з азбестоцементних листів (існуюча).
Технологічні рішення
Відповідно технічного завдання харчоблок базової кухні оснащується:
Зоною отримання та зберігання сировини:
1) складається з окремих приміщень отримання сировини, складу сипкої сировини, складу овочів та окремого приміщення з охолоджувальними шафами, які поєднані між собою спільним коридором та не є прохідними;
2) умови зберігання мають бути сухими з необхідним рівнем вологості та температурними режимами;
3) харчоблок має окремий вхід для персоналу.
Заготівельною зоною:
1) складається із спільного використання однієї зони для первинної обробки різних груп сировини з розведенням процесів обробки в часовому діапазоні та забезпеченням санітарної обробки між такими процесами.
2) заготівельна зона складається з одного приміщення первинної обробки харчових продуктів з виділенням окремих виробничих зон для: овочевих, м’ясо-рибних та борошняних продуктів з окремими для них кухонними столами, умивальниками для рук і мийними ваннами з проточною холодною і гарячою водою.
Службово-побутовою зоною:
1) зона із гардеробом, санвузлом, душовою та місцем відпочинку персоналу, що знаходиться в максимальній близькості до зони отримання та зберігання сировини і не може перетинатися з зонами основного приготування та видачі готових страв;
Зоною основного приготування страв:
1) складається з зони теплової обробки їжі та зони приготування холодних страв, що можуть бути об’єднані або розмежовані;
2) зона основного приготування страв знаходиться біля зони видачі готових страв та межує або сполучається коридором із заготівельною зоною;
3) зона основного приготування страв не перетинатися з потоками брудного столового посуду та сировини;
Зоною миття та зберігання столового і кухонного посуду й інвентарю:
1) знаходиться всередині технологічного процесу;
2) має доступ для потрапляння столового і кухонного посуду й інвентарю із обідньої зали та зони основного приготування страв;
3) переміщення чистого та брудного столового і кухонного посуду й інвентарю не повинно перетинатися між собою, а також з сировиною для приготування їжі;
Зоною видачі готових страв:
1) транспортний коридор, що веде з зони основного приготування страв до зони обіднього залу, в якій розміщено роздаткову лінію готових страв;
2) зона видачі готових страв не може перетинатися з жодним іншим технологічним процесом.
Зоною роздаткової лінії в обідньому залі:
1) знаходиться всередині зони обіднього залу, призначена для короткочасного зберігання, порціонування і видачі готових страв;
2) зона роздаткової лінії повинна знаходитись безпосередньо біля зони видачі готових страв;
Зоною обідньої зали:
1) приміщення, в якому розміщено посадкові місця для споживання їжі та роздаткову лінію, що межує із зоною видачі готових страв;
3) відстань від роздаткової лінії до посадкових місць не менше 2 метрів;
4) кількість посадкових місць зони обіднього залу - 62 місця;
5) посадкові місця в обідній залі для осіб з інвалідністю та осіб з особливими освітніми потребами приймають з розрахунку від 2,0 м2 до 3,0 м2на одне посадкове місце. Ці місця слід розташовувати поблизу від евакуаційного виходу, але в непрохідній зоні згідно з п. 7.2.19 ДБН В.2.2-40.
Зоною миття рук:
1) обладнується електросушарками для рук та диспенсерами для мила/антисептика, що знаходиться перед входом або біля входу в обідній зал;
2) кількість умивальників визначається з розрахунку не менше ніж один умивальник на 40 посадкових місць в обідньому залі;
3) кількість електросушарок для рук визначається з розрахунку не менше одна електросушарка на три умивальники.
Інженерно-технічні заходи цивільного захисту
Згідно інформації, наданої Іллінецьким ліцеєм №2, наявна та належним чином облаштована споруда цивільного захисту – укриття. Площа укриття 116,5 м.кв. місткість укриття – 100 місць.
Виходячи з технологічного процесу об’єкта - можливе виникнення аварійних ситуації через наступні фактори:
- можливість виникнення вибухів та пожеж через порушення правил пожежної безпеки або в результаті стороннього занесення джерела вогню;
- порушення правил експлуатації технологічного обладнання;
- порушення умов експлуатації в результаті проявів терористичної діяльності та злочинних угрупувань;
- порушення роботи внаслідок природних факторів (снігопад, ожеледь, сильний вітер, дощ, землетрус і ін.);
- техногенні фактори (внаслідок можливих аварій на об’єктах розташованих поруч з об’єктом проектування).
Інженерне забезпечення
Система опалення харчоблоку перебуває в робочому стані та реконструкції не потребує. Теплоносій для системи опалення - вода з параметрами 90-70°С. Джерело теплопостачання — існуючий твердопаливний котел. Циркуляція теплоносія примусова, циркуляційними насосами. Від опалювального пункту тепло подається в підсобне приміщення через теплову мережу Т1, Т2. Підживлення системи опалення - в котельні. Для спорожнення передбачена установка кранів. Система опалення запроектована горизонтальна, з нижньою розводкою магістралей.
Вентиляція приміщення примусова припливно–витяжна. Повітрообмін приміщень розрахований на подачу повітря у кількості для асимілювання шкідливостей згідно ДБН В.2.5-67:2013 та ДБН В.2.2-25:2009 (див табл. 5.1). Приплив повітря до виробничих приміщень здійснюється за допомогою припливної установки П2 із врахуванням дисбалансу відповідно до ДБН В.2.2-25:2009. Припливна установка П2 – установка зовнішнього виконання, з функцією очистки (фільтр F7) та нагріву повітря (електричний калорифер). Приплив до обіднього залу здійснюється за допомогою припливної установки П1. Припливна установка П1– установка зовнішнього виконання, з функцією очистки (фільтр F7) та нагріву повітря (електричний калорифер). П1 розташована зовні на рамі разом з П2. Видалення повітря з обіднього залу запроектовано загальнообмінною витяжною системою В1 з канальними вентиляторами, викид – вище рівня покрівлі. Установка П1 та П2 укомплектована заводським щитом автоматики. Видалення повітря з виробничих приміщень харчового призначення запроектовано загальнообмінною витяжною системою В2 з канальними вентиляторами, викид – вище рівня покрівлі (див. арк. 2). Видалення повітря від технологічного обладнання здійснють системи В5; В3. В системі В5 застосовано відцентровий вентилятор типу КСК в шумоізольованому корпусі виробництва «ВЕНТС». Викид повітря, систем В1-В5, запроектовано вище рівня покрівлі. Для чистки, в конструкції вентилятора В3, передбачено дверцята. Для унеможливлення появи конденсату на стінках повітроводів, що проходять зовні будинку, проектом передбачено утеплення припливних повітроводів мінеральною ватою товщиною 50мм.
Робочим проектом виконано дві окремі системи холодного водопостачання. У першу систему водопостачання інтегровано фільтраційну систему пом’якшення води. Вона забезпечуватиме обладнання гарячого, котломийного та посудомийного цехів. Вода, перед потраплянням до одиниць обладнання, проходить процес фільтрації та пом’якшення. Друга система живить проточною водою всі інші потреби харчоблоку. Умивальники для очищення рук та ванни для миття харчових продуктів у приміщеннях харчоблоку забезпечуються гарячою і холодною проточною водою. Якість та безпечність гарячою і холодною проточної води повинна відповідати вимогам ДСанПіН 2.2.4-171. Розрахункові витрати холодної складають 9,78 куб м/добу або 0,407 куб м/годину (в тому числі гаряча вода). Господарсько-питний водопровід запроектований для подачі води до санітарно-технічного обладнання в санвузлах, мийок в харчоблоці. Для врахування витрат холодної води на уводі передбачено водомірний вузол.
Джерелом для гарячого водопостачання, являються чотири електричних водонагрівача – тепловою потужністю 1,5 кВт. Система гарячого водопостачання прийнята тупикова з циркуляцією по магістралі. Система гарячого водопостачання прийнята із труб EKOPLASTIK STABI PLUS розрахункового діаметра.
Для запобігання утворенню жирових відкладень у каналізаційних трубопроводах на випусках необхідно передбачено встановлення жироуловлювачів (сепараторів жиру) для харчоблоків з щоденним приготуванням 500 і більше одиниць готових страв. Жироуловлювачі треба розташовувати якомога ближче до місць відведення стічних вод, за можливості, на відкритому повітрі та поза межами руху транспорту. В приміщеннях харчоблоку передбачена система побутової каналізації для відведення побутових стоків від санітарно – технічного обладнання. Розрахункові витрати стоків 0,45 куб м/добу. Підключення до каналізації відбувається врізкою нових мереж до існуючих стояків каналізації. Випуск каналізації підлягає герметизації.
В зв’язку з відсутністю каналізаційної мережі в даному районі, передбачається водовідведення на малі каналізаційні споруди. Труби прийняті поліетиленові марки ПВХ d=160х3,2. Глибина прокладання труб становить від 0,7 до 1,7м. від поверхні землі. Колодязі прийняті з/б d=1.0м. Каналізаційний колодязь монтується відповідно до рекомендацій заводу виробника по деталям, наданим в кресленнях комплекту ЗВК. Відкачування очищених стоків передбачається за допомогою спецтранспорту. Утилізація відходів виконується в місцях, погоджених СЕС.
Напруга живлення силового електрообладнання та електричного освітлення прийнята 380/220В від мережі з глухозаземленою нейтраллю трансформаторів. Живлення будівлі здійснюється по третій категорії за надійністю електропостачання кабелем в землі. Для силових мереж електропостачання запроектовано щит силовий ЩС-1, для мереж освітлення опалювального пункту – щит ЩО. Ступінь захисту щитів ІР55.
Проектом передбачається робоче та ремонтне освітлення. За джерело світла прийняті люмінесцентні лампи та лампи розжарювання. Напруга систем освітлення прийнята 220 В. Живлення робочого освітлення приміщень, здійснюється від щита ЩО. Для ремонтного освітлення, в приміщенні опалювального пункту перед-бачені понижуючий трансформатор типу ЯТП-0.25 220/12В, що живиться від окремої групи живильної мережі.
Живлення електропиймачів здійснене від мережі 380/220В із системою заземлення ТN-C-S. Розділення PEN-провідника на PE- і N-провідники виконане у ГРЩ на вводі в будівлю. Металеві частини електрообладнання та електроустановок, які можуть опинитись під напругою внаслідок пошкодження ізоляції, заземлюються шляхом приєднання до нульового провідника мережі. Лінії групової мережі, що прокладаються від щитків до штепсельних розеток та металевих корпусів світильників, виконуються трипровідними (фазний, нульовий робочий та нульовий захисний провідники). При цьому нульовий робочий та нульовий захисний провідники підключаються під різні контактні зажими. На вводі в будинок виконана основна система зрівнювання потенціалів шляхом з'єднання між собою провідних частин, яке виконується за допомогою головної заземлюючої шини. Головна заземлююча шина повинна бути приєднана до заземлювача. Зовнішній контур заземлення виконується з електродів із кутової сталі 40х40х4мм довжиною 3м. Забивання електродів передбачено на глибині 4м з рознесенням на 3м. Електроди між собою з'єднуються штабою сталевою 40х4мм. Опір розтіканню стуму не повинен перевищувати 4 Ом.
Оцінка впливів на навколишнє середовище
Під час капітального ремонту та технічного обслуговування будівлі не передбачається ніяких впливів на геологічні та грунтові аспекти майданчика будівництва.
Значних впливів на грунтові води при реалізації проектних рішень не передбачається. Потреби у відкачуванні грунтових вод не буде. Під час капітального ремонту, експлуатації та технічного обслуговування будівлі не передбачається ніяких впливів на грунтові та поверхневі води.
Негативних впливів на клімат від об'єктів проектування не передбачається.
Вода: шкідливих скидів в каналізацію не передбачається. Відведення стоків побутової каналізації від будівлі на малі очисні споруди. Відведення дощових стоків: вирішується рельєфом.
При будівництві можуть спостерігатися незначні викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря з неорганізованих та нестаціонарних джерел, що будуть тимчасово діяти протягом періоду будівництва (пилення, викиди шкідливих газів під час зварних робіт та вихлопних газів від роботи двигунів спецтехніки та автотранспорту).
Рослинний і тваринний світ, заповідні об’єкти – негативних впливів не передбачається.
Навколишні соціальне та техногенне середовище - негативних впливів не передбачається.
Об’єкт капітального ремонту не входить у «Перелік видів діяльності та об’єктів, що становлять підвищену екологічну небезпеку». Передбачені проектом роботи по будівництву не становлять загрози екологічній ситуації у місці його розташування.
Передбачені проектом технічні рішення забезпечують відсутність впливу на довкілля (земельні, водні та інші ресурси).
Кошторисна частина
Заявлена кошторисна вартість, передбачена наданою кошторисною документацією, у поточних цінах станом на 12 травня 2024 р. складала 9994,556 тис. грн., у тому числі:
будівельні роботи – 5086,309 тис. грн.,
устаткування, меблі, інвентар – 2842,711 тис. грн.;
інші витрати – 2065,536 тис. грн.
За результатами розгляду кошторисної документації та зняття зауважень встановлено, що зазначену документацію, яка враховує обсяги робіт, передбачені робочим проектом, складено згідно з наказом Мінрегіону від 25.06.2021 №162 «Деякі питання ціноутворення у будівництві», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 17.09.2021 за №1225/36847, та Кошторисних норм України «Настанова з визначення вартості будівництва», затверджених наказом Мінрегіону від 01.11.2021 №281.
Загальна кошторисна вартість будівництва в поточних цінах станом на 16 жовтня 2024 р. складає 9743,143 тис. грн., у тому числі:
будівельні роботи – 4547,839 тис. грн.,
устаткування, меблі, інвентар – 3225,663 тис. грн.;
інші витрати – 1969,641 тис. грн.
Відзначається, що в процесі розгляду проекту за зауваженнями ТОВ «Вінстратегія-Будтехекспертиза» проектною організацією за погодженням із замовником у проект внесено зміни і доповнення.
Робочий проект «Капітальний ремонт приміщень їдальні та харчоблоку Іллінецького ліцею №2 Іллінецької міської ради Вінницької області по вул. І. Франка 2 в м. Іллінці Вінницької області» відповідає вихідним даним, розроблений з дотриманням вимог щодо міцності, надійності та довговічності об’єкту будівництва, його експлуатаційної безпеки, інженерного забезпечення, кошторисної частини проектної документації, санітарного й епідеміологічного благополуччя населення, охорони праці, екології, пожежної безпеки, інженерно-технічних заходів цивільного захисту та енергозбереження.Розділи
