Основна інформація

Тип документу
Експертиза проекту
Реєстраційний номер в ЄДЕССБ
EX01:9906-5648-1407-9023
Версія документу
№1
Статус реєстрації
Зареєстровано (внесено реєстратором)
Статус документу
Діючий
Документ
№04-04/111-20.05.24 від 20.05.2024
Орган, що видав
ТОВ "Вінбуд - Експерт" (41339375) Версія №1 Статус (поточна)
Назва об’єкта
"Будівля ресторану на 30 місць" вул. Набережна, с. Кордон, Одеської обл., Визирської територіальної громади
Код проектної документації
PD01:7203-3805-3025-0756 Зміни №3 №21-03/2024 від 2024-03-21 (видав ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "САТР ІНЖИНІРИНГ") / Наявні експертизи: EX01:9906-5648-1407-9023
Напрям експертизи
З питань міцності, надійності, довговічності
Головний експерт проекту
Данилов Сергій Володимирович (АЕ 006482, АЕ 003281, АР 003064, АР 018957 )

Кошторисна вартість

Інформацію не зазначено

Кошторисна вартість за чергами

Інформацію не зазначено

Адреса

Адреса Адреса згідно експериментального порядку Наказ
Одеська обл., Одеський район, Визирська територіальна громада, с. Кордон (станом на 01.01.2021), вулиця Набережна не присвоювалась не призначалась

Інформація про замовників

Правовий статус Назва
Юридична особа ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ЇСТІВНА КУЛЬТУРА" (43020235)

Об’єкти будівництва

# Назва об'єкта Вид будівництва Тип об'єкта Ідентифікатор об'єкта

Відповідальні особи

Посада Напрям експеритизи ПІб
Експерт (фахівець) З питань міцності, надійності, довговічності
Марчук Тетяна Володимирівна
Головний експерт проекту З питань міцності, надійності, довговічності
Данилов Сергій Володимирович (АЕ 006482, АЕ 003281, АР 003064, АР 018957)

Інформація про проєктну документацію

Реєстраційний номер
PD01:7203-3805-3025-0756
Орган, що видав
ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "САТР ІНЖИНІРИНГ" (43376817)
Вид будівництва
Нове будівництво
Перелік видів робіт, виконаних проектувальником (генпроектувальником)
Кількість стадій проектування
Одна стадія
Поточна стадія проектування
робочий проект (РП)
Код ДКБС
1211.5 Ресторани та бари
Об'єкт споруджуються із залученням бюджетних коштів, коштів державних і комунальних підприємств, установ та організацій, а також кредитів, наданих під державні гарантії?
Ні
Належність майнових прав на проектну документацію (право змінювати проектну документацію)
Замовник
Дата договору на розробку документації
21.03.2024
Номер проектної документації
21-03/2024
Статус документа
Архівний

Додаток до експертного звіту

Робочий проєкт розроблено ТЗОВ “САТР ІНЖИНІРИНГ” (Львівська обл., м. Львів, вул. Княгині Ольги, буд. 102, кв. 42, головний архітектор проєкту – Мисько М.С., кваліфікаційний сертифікат АА № 001854), на підставі:

-                завдання на проєктування, затвердженого замовником та погодженого генеральним проєктувальником, реєстраційний номер ЄДЕССБ ZP01:8317-7294-6648-4114;

- містобудівних умов та обмежень для проєктування об’єкта будівництва, затверджених наказом відділу містобудування та архітектури Визирської сільської ради Одеської області (43917333) від 21.03.2024 № 08/2024-ОД, реєстраційний номер ЄДЕССБ MU01:0983-6360-4448-1933 Редакція № 2.

Замовником додатково надано:

- договір оренди землі, від 10.07.2023 № б/н, кадастровий номер 5122782400:02:001:0212;;

- інженерно-геологічні вишукування для будівництва, виконані КП «Центр інженерних досліджень»

Склад поданої проєктної документації:

Пояснювальна записка.

Генеральний план.

Архітектурні рішення.

Конструкції будівельні.

 

Клас наслідків (відповідальності) об’єкта – СС1, сукупний показник – СС1.

 

                                       Проєктні рішення

Генеральний план

Ділянка площею 2,1204 га, на якій передбачено нове будівництво ресторану, розташована вул. Набережна в с. Кордон Визирської сільської ради Одеського району Одеської області. Рельєф ділянки рівнинний, з незначним перепадом висот. Під’їзд та підхід до будівлі  передбачено з існуючої вулиці з твердим покриттям, з північної сторони ділянки.

На проєктованій ділянці передбачено будівництво ресторану, влаштування двох автостоянок для тимчасового зберігання легкових автомобілів (у т.ч. для автомобілів маломобільних груп населення), влаштування відмостки по периметру проєктованої будівлі, комплексний благоустрій території.

Покриття під’їздів та автостоянки - асфальтобетонне, пішохідних доріжок - бруківка ФЕМ. Вільну від забудови територію передбачено озеленити шляхом посіву газонів

Генпланом враховано потреби людей з обмеженими можливостями (в місцях перетину пішохідних доріжок з проїздами влаштовано перехідні пандуси з зонами пониженого бордюру).

Відведення дощових вод з території передбачено по лотках замощення, з подальшим відведенням в понижені місця рельєфу.

 

Архітектурно-планувальні рішення

Робочим проєктом передбачено нове будівництво ресторану на 30 посадкових місць.

Будівля ресторану – одно-, двоповерхова (у т.ч. мансардний в осях 1-2/А-В), складної форми у плані. Висота будівлі 6,45 м.

На першому поверсі запроєктовано два обідні зали для відвідувачів з виходами на терасу, гарячий та холодний виробничі цехи, мийна столового посуду, сухий склад сировини, санітарно-побутову зону для персоналу (роздягальня, приміщення приймання їжі, туалет та душова), кімнати для відвідувачів (туалетні кімнати та рукомийна). На другому (мансардному) поверсі запроєктовано технічні приміщення. Доступ на другий поверх  передбачено зовнішнью закритою сходовою кліткою.

Об'ємно-планувальні рішення приміщень передбачають потоковий технологічний процес, виключають зустрічні потоки сировини, напівфабрикатів і готової продукції, використаного і чистого посуду, а також виключають перетин шляхів руху відвідувачів і персоналу.

Дах будівлі – скатний суміщений, з покрівельним покриттям. Металопластикові вікна передбачені індивідуального виготовлення з двокамерними склопакетами. Дверні  блоки – металопластикові.

Робочим проєктом передбачено утеплення зовнішніх стін, даху мінераловатними плитами, підлоги по грунту – екструдованим пінополістиролом.

Проєктні рішення виконані відповідно до вимог ДБН В.2.2-40:2018 “Інклюзивність будівель і споруд”. Поверхні покриття мощення вхідної площадки та підлоги у приміщеннях запроєктовано з неслизьких матеріалів з шорсткою поверхнею, що не допускає ковзання, всі дверні заповнення передбачено без порогів. Вхід до залу для відвідувачів продубльовано пандусом з нормативним ухилом. На першому поверсі запроєктовано санвузол з універсальною кабіною.

Зовнішнє опорядження передбачено згідно з паспортом опорядження фасадів, внутрішнє опорядження – згідно з функціональним призначенням приміщень.

                                      Конструктивні рішення

Згідно з висновком інженерно-геологічні вишукувань, виконаним КП «Центр інженерних досліджень» основою під фундаменти служать грунти ІГЕ-2 – пісок сіруватий, середньої крупності, та ІГЕ-4 – глина важка, напівтвердої консистенції. Категорія складності інженерно-геологічних умов – третя. Сейсмічність району вишукувань 6 балів. Ґрунти майданчику за сейсмічним властивостям відносяться до третьої категорії.

Конструктивна схема будівлі – каркасна. Просторова жорсткість будівлі забезпечується сумісною роботою каркасу з жорстким диском перекриття. 

Основні конструктивні елементи:

Фундаменти – стовпчасті монолітні залізобетонні з бетону класу С16/20, арматура класів А500С і А240С та стрічкові монолітні залізобетонні під огороджувальні конструкції.

Колони монолітні залізобетонні з бетон класу С20/25, арматура класів  А400С і А240С.

Перекриття – моноліте залізобетонне товщиною 200 мм з бетону марки С20/25 та арматура класів А500С  та А240С.

Огороджувальні конструкції – газоблоки товщиною 300 мм.

Дахові конструкції – дерев’яні.

Перемички – збірні залізобетонні брускові.

Категорії відповідальності конструкцій: фундаменти - категорія “Б”; зовнішні та внутрішні стіни - категорія “В”; перемички над прорізами - категорія “В”; перекриття (покриття) - категорія “А”;  перегородки - категорія “В”.

 

Робочий проєкт "Нове будівництво ТОВ "Їстівна культура" будівлі ресторану на 30 місць на вул. Набережній, в с. Кордон, Одеської обл., Визирської територіальної громади" розроблено з дотриманням вимог до міцності, надійності та довговічності об’єкта будівництва.


Розділи