1 редакція від 30.04.2024 2 редакція від 21.05.2024

Основна інформація

Тип документу
Експертиза проекту
Реєстраційний номер в ЄДЕССБ
EX01:7493-1708-0278-7485
Версія документу
№1
Статус реєстрації
Зареєстровано (автоматизована дія Системи)
Статус документу
Архівний
Документ
№011-24/П від 30.04.2024
Орган, що видав
ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ІНСПЕКТРУМ" (41308216) Версія №1 Статус (поточна)
Назва об’єкта
Нове будівництво закладу ресторанного господарства з літнім майданчиком та смугою обслуговування водіїв на автомобілях за адресою: Київська обл., Фастівський район, Гатненська територіальна громада (UA 32140050000046018), Гатненська сільська рада
Код проектної документації
PD01:7320-8258-9938-6627 №659-23 від 2024-03-04 (видав ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "А-ПІЛОН")
Напрям експертизи
З питань міцності, надійності, довговічності, З питань експлуатаційної безпеки, З питань створення умов для безперешкодного доступу осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення, З питань інженерного забезпечення, З питань санітарного і епідеміологічного благополуччя населення, З питань охорони праці, З питань пожежної безпеки, З питань енергозбереження, З питань інженерно-технічних заходів цивільного захисту
Головний експерт проекту
ДЗЮБЕНКО ВАЛЕНТИН АНДРІЙОВИЧ (АЕ 002346, АР 018656, АР 005294, АЕ 006475, АЕ 004682, АЕ 007230 )

Кошторисна вартість

Інформацію не зазначено

Кошторисна вартість за чергами

Інформацію не зазначено

Адреса

Адреса Адреса згідно експериментального порядку Наказ
Київська обл., Фастівський район, Гатненська територіальна громада, с. Гатне (станом на 01.01.2021) , в межах населеного пункту не присвоювалась не призначалась

Інформація про замовників

Правовий статус Назва
Юридична особа ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ФЬОРСТ ЛАЙН РІЕЛТІ" (44201316)

Об’єкти будівництва

Інформацію не зазначено

Відповідальні особи

Посада Напрям експеритизи ПІб
Головний експерт проекту З питань міцності, надійності, довговічності
ДЗЮБЕНКО ВАЛЕНТИН АНДРІЙОВИЧ (АЕ 002346, АР 018656, АР 005294, АЕ 006475, АЕ 004682, АЕ 007230)
Відповідальний експерт З питань санітарного і епідеміологічного благополуччя населення
ПАВЛЕНКО АЛЛА ВОЛОДИМИРІВНА (АР 019797, АЕ 005085)
Відповідальний експерт З питань експлуатаційної безпеки
З питань створення умов для безперешкодного доступу осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення
З питань інженерного забезпечення
З питань охорони праці
Стретович Дмитро Миколайович (АЕ 004727, АЕ 005229, АЕ 005426)
Архітектор З питань архітектури
Руденко Вячеслав Олегович (АА 000774, АА 003110, АА 003323)
Експерт (фахівець) Розділ опалення, вентиляція та кондиціонування повітря
Гаранін Олександр Миколайович (АЕ 006989, АР 018273, АР 008837)
Експерт (фахівець) Розділ організація будівництва
Хмелюк Роман Володимирович (АР 017202)
Експерт (фахівець) Розділ водопостачання та водовідведення
Єсін Олександр Юрійович
Відповідальний експерт З питань пожежної безпеки
З питань інженерно-технічних заходів цивільного захисту
Нещерет Андрій Олексійович (АЕ 007303, АЕ 005047, АР 011058, АР 019181)
Відповідальний експерт З питань енергозбереження
Гламаздін Павло Михайлович (АЕ 004606)

Інформація про проєктну документацію

Реєстраційний номер
PD01:7320-8258-9938-6627
Орган, що видав
ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "А-ПІЛОН" (33283412)
Вид будівництва
Нове будівництво
Перелік видів робіт, виконаних проектувальником (генпроектувальником)
Загальна пояснювальна записка, генеральний план, архітектурні рішення, архітектурно-будівельні рішення, технологічні рішення, паспорт опорядження фасадів, водопостачання і каналізація, опалення і вентиляція, електротехнічні рішення, проект організації будівництва, енергоефективність
Кількість стадій проектування
Дві стадії
Поточна стадія проектування
проект (П)
Код ДКБС
1230.4 Їдальні, кафе, закусочні та т. ін.
Об'єкт споруджуються із залученням бюджетних коштів, коштів державних і комунальних підприємств, установ та організацій, а також кредитів, наданих під державні гарантії?
Ні
Належність майнових прав на проектну документацію (право змінювати проектну документацію)
Проектувальник
Дата договору на розробку документації
04.03.2024
Номер проектної документації
659-23
Статус документа
Архівний

Додаток до експертного звіту

Проєкт «Нове будівництво закладу ресторанного господарства з літнім майданчиком та смугою обслуговування водіїв на автомобілях за адресою: Київська обл., Фастівський район, Гатненська територіальна громада (UA 32140050000046018), Гатненська сільська рада» розроблений ТОВ «А-ПІЛОН» (головний архітектор проекту – Кушнір М. О., кваліфікаційний сертифікат серія АА № 000972 від 12.12.2012) на замовлення ТОВ «ФЬОРСТ ЛАЙН РІЕЛТІ», на підставі вихідних даних:

-        містобудівні умови та обмеження для проектування об’єкта будівництва (реєстраційний номер 10-05/13 від 08.12.2021), затверджені наказом відділу земельних відносин, містобудування та архітектури виконавчого комітету Гатненської сільської ради. Реєстраційний номер в ЄДЕССБ MU01:7652-1221-5686-0720 Редакція № 3;

-        завдання на проєктування, затвердженого замовником будівництва та погодженого генеральним проєктувальником;

-        ТУ нестандартного приєднання до електричних мереж електроустановок, № ПТП 025423070723 1 10 14 7 000000 1 від 07.07.2023, надані ДТЕК «Київські регіональні електромережі», реєстраційний номер ЄДЕССБ TU01:4484-2012-6117-1806;

-        ТУ на приєднання до систем централізованого питного водопостачання  та централізованого водовідведення, № 27/01-01 від 27.01.2022, надані ТОВ «Затишний двір». Реєстраційний номер ЄДЕССБ TU01: 4341-3447-1272-2252;

-        ТУ на приєднання мереж дощової каналізації, від 09.11.2021, надані ТОВ «Затишний двір».

 

Земельна ділянка, виділена під нове будівництво закладу ресторанного господарства з літнім майданчиком та смугою обслуговування водіїв на автомобілях розташована за адресою: Київська обл., Фастівський район, Гатненська територіальна громада (UA 32140050000046018). Площа земельної ділянки 0,2715 га, кадастровий номер 3222481601:01:050:5474. Цільове призначення земельної ділянки: 03.08 - для будівництва та обслуговування об'єктів туристичної інфраструктури та закладів громадського харчування. Абсолютні відмітки поверхні ділянки змінюються в межах від 186,7 до 186,9 м.

Земельна ділянка вільна від існуючої забудови. Підземні інженерні мережі, що проходять ділянкою підлягають частковому винесенню за межі ділянки.

Проєктом передбачено нове будівництво закладу ресторанного господарства  з літнім майданчиком та смугою обслуговування водіїв на автомобілях.

Клас наслідків (відповідальності об’єкту – СС2, середні наслідки.

Сукупний показник – СС2, середні наслідки.

Проєктом передбачено будівництво закладу в одну чергу без виділення пускових комплексів.

 

Рішення з генерального плану

За генеральним планом на земельній ділянці передбачено розміщення будівлі закладу ресторанного господарства, окремо розташовану заглиблену споруду цивільного захисту (ПРУ) та літній майданчик (тераса) над ПРУ, КТП 400/10/0,4 кВ, майданчики для розвантаження технологічного транспорту, збору твердих побутових відходів, прийому замовлень з автомобілів, місце тимчасової стоянки велосипедів, стоянка для автомобілей на 44 місця у т. ч. парко-місця для МГН. Відстані між всіма компонентами забудови відповідають вимогам чинних нормативів.

Транспортне обслуговування об’єкту будівництва забезпечується запроєктованим заїздом із влаштуванням додаткової смуги гальмування з дороги МО5 Київ-Одеса, а також запроєктованими проїздами по території.

Вертикальне планування території виконано з урахуванням існуючих відміток вулиць, доріг, проїздів, прилеглої території. Проєктними рішеннями з вертикального планування забезпечується відвід дощових і талих вод з території поверхневим способом по проїздах та закритою системою дощової каналізації з відведенням у централізовану дощову каналізацію. В місці перепаду запроєктованих та існуючих відміток передбачено підпірні стіни. Тротуари та внутрішні проїзди запроєктовані з нормативними ухилами у повздовжніх і поперечних напрямках.

Рішення з благоустрою та озелененню території передбачають влаштування: проїздів з асфальтобетону із встановленням обмежувальних бортових каменів; пішохідних доріжок та тротуарів з покриттям з асфальтобетону або мощенням декоративної плитки типу ФЕМ; встановлення малих архітектурних форм і елементів зовнішнього освітлення; висаджування дерев та кущів, влаштування квітників та газонів.

Проєктними рішеннями передбачені заходи із забезпечення вимог щодо інклюзивності для зручного та безперешкодного пересування по території закладу, а також встановлення елементів інформативності.

 

Архітектурно-планувальні рішення

Будівля закладу ресторанного господарства – одноповерхова прямокутного обрису у плані з розмірами в крайніх осях 31,25х15,25 м. Висота приміщень 4,0 м. За відносну відмітку 0,000 прийнято рівень підлоги першого поверху закладу з абсолютною відміткою 187,50 м за Балтійською системою.

Планувальна структура закладу має чітке функціональне зонування по групам приміщень:

- вхідні група, обідня зала, вбиральні для відвідувачів в тому числі вбиральня для МГН;

- зона виробничих приміщень, яка включає: кухню, роздаточну зону, зону мийки кухонної посуди, дільницю для приготування салатів, вікна прийому та видачі замовлень, морозильну і холодильну камери, комору, зони мультиплексу і пральні, камеру сміття та відходів, технічне приміщення;

- приміщення санітарно-побутового призначення: гардеробні персоналу, вбиральні персоналу, кімнату менеджера, душові та кімнату відпочинку персоналу.

Зовнішнє опорядження будівлі: фасади – система вентильованих фасадів з мінераловатним утеплювачем і оздобленням декоративними композитними панелями та вітражними конструкціями; цоколь – личкування фасадною плиткою; віконе та вітражне заповнення  – алюмінієві профілі із двокамерними склопакетами з енергозберігаючим покриттям на внутрішньому склі. Покрівля – плоска, суміщена з організованим внутрішнім водовідведенням. На даху передбачено влаштування вентиляційного обладнання. Вихід на дах передбачено по зовнішній драбині типу П1.

Внутрішнє оздоблення приміщень запроєктовано із застосуванням сучасних оздоблювальних матеріалів і виробів, що відповідають санітарним, технологічним і естетичним вимогам та функціональному призначенню.

Загальна кількість працюючих у закладі – 36 осіб. У максимальну зміну працює – 17 працівників. З них по групі виробничих процесів 1А – 11. Проєктом передбачено роботу закладу у дві зміни.

Проєктом передбачені заходи доступності в приміщеннях закладу для осіб МГН та влаштування засобів візуальної і тактильної інформативності. Запроєктовані санвузол для МГН, відмітка вхідних ганків до будівлі передбачена в рівні відмітки планування із забезпеченням заходів захисту від атмосферних опадів. Ширина тамбурів, коридорів, проходів, дверних прорізів відповідає вимогам норм з інклюзивності.

Захисна споруда цивільного захисту – протирадіаційне укриття (далі ПРУ) – окремо розташована від закладу ресторанного господарства підземна (заглиблена) споруда прямокутного обрису у плані з розмірами у крайніх осях – 11,8 х 23,2 м. Висота приміщень ПРУ -  2,5 м та 3,0 м. Над заглибленою спорудою ПРУ виконано обвалування ґрунтом не менше 1,0 м та запроєктовано літній майданчик - відкриту терасу для закладу ресторанного господарства. Загальна місткість споруди цивільного захисту – 120 осіб. За відносну відмітку 0,000 прийнятий рівень підлоги ПРУ, що відповідає абсолютній відмітці 183.50 м.

Заглиблена споруда цивільного захисту (ПРУ) забезпечена двома розосередженими входами/виходами, що розташовані поза межею  по сходах із організацією входів до споруди через тамбур-шлюзи. Планувальними рішеннями передбачені основні приміщення для укриття: чотири приміщення для укриття місткістю від 12 до 44 осіб, у т. ч. приміщення для МГН, санітарний пост, об’єднане приміщення охорони, пункту керування та протипожежного поста. Передбачено також допоміжні приміщення, що включають: санітарно-побутові приміщення у т. ч. санвузол для МГН, приміщення для зберігання забрудненого одягу з роздягальнею, комори продуктів та відходів, а також технічні приміщення – венткамери, КНС, насосна станція пожежогасіння, приміщення аварійного стоку води, аварійного запасу води.

Для доступності ПРУ МГН передбачено похилі підйомники біля сходів та переносні металеві пандуси. Ширина основного коридору ПРУ запроєктована 1,9 м.

 

 

Конструктивні рішення

За результатами інженерно-геологічних вишукувань, виконаних ТОВ «ІНСОІЛ» у 2022 році, на розвідану глибину до 10,0 м, виявлено інженерно-геологічні елементи, які представлені насипними грунтами, грунтово-рослинним шаром, суглинками пилуватими, пісками дрібними середньої щільності, скглинками тугопластичними. Під час вишукувань рівень ґрунтових вод зафіксовано на глибині 2,2-2,5 м, в межах абсолютних відміток 184,25-184,40 м. Ділянка будівництва належить до ІІ-ї (середньої) категорії складності інженерно-геологічних умов. Категорія грунтів за сейсмічними властивостями – ІІІ, нормативна сейсмічність ділянки – 5 балів.

Конструктивна схема будівлі закладу ресторанного господарства – монолітний залізобетонний каркас. Просторова жорсткість і стійкість каркасу в цілому та несуча здатність його елементів забезпечується за рахунок жорсткого з’єднання колон з фундаментами та колон з плитою і балками покриття. Каркас будівлі двопролітний, прольоти по 7,625 м, крок колон змінний від 4,180 до 5,730 м.

Клас наслідків (відповідальності) об’єкту – СС2 (середні наслідки). Термін експлуатації прийнято – 100 років.

Основні несучі та огороджувальні конструкції будівлі:

-    Фундаменти – окремостоячі під колони з монолітного бетону С20/25, армовані арматурними каркасами з робочою арматурою із А500С. По периметру будівлі влаштовуються монолітні залізобетонні фундаментні балки для встановлення стінового заповнення;

-    колони - монолітні залізобетонні перерізом 600х600 мм та 250х600 мм, з бетону класу С20/25, робоча арматура класу А500с і розподільна класу А240с. Сполучення колон з фундаментами жорстке;

-    покриття будівлі - монолітна залізобетонна плита товщиною 250 мм, по осі «Б» передбачена монолітна балка 106(h)х600 мм, а по осі «1» та частково по осям «А» та «В» монолітні балки 1250(h)х250 мм з бетону класу С25/30;

-    стіни зовнішні, не несучі – тришарові – із керамічної цегли, утеплені з фасадної сторони негорючими мінераловатними плитами та оздоблені навісними фасадними панелями;

-    покрівля – плоска, суміщена з гідроізоляційним килимом із ПВХ мембрани та внутрішнім водостоком з антикриговою системою, утеплена;

-    внутрішні перегородки – цегляні, товщ. 120 мм із керамічної цегли, гіпсокартонні, товщ. 125 мм з шумопоглинаючим заповненням із мінераловатних плит та частково скляні.

Проєктом передбачено антикорозійне покриття металевих елементів огородження, навісів та консольних козирків по фасаду лакофарбовими сумішами.

 

Конструктивна схема споруди цивільного захисту ПРУ – перехрестно-стінова. Просторова жорсткість і стійкість та несуча здатність його елементів забезпечується за рахунок жорсткого з’єднання поздовжніх та поперечних стін між собою а також з плитою перекриття та фундаментною плитою.

Клас наслідків (відповідальності) об’єкту – СС2 (середні наслідки). Термін експлуатації прийнято – 50 років.

Основні несучі та огороджувальні конструкції будівлі:

-    Фундамент – плитного типу. Товщина фундаментної плити – 400 мм, плита армована двома сітками з робочою арматурою А500 та виконана з монолітного бетону С25/30 F100 W8 по бетонній підготовці 100 мм з бетону С8/10;

-    Стіни - монолітні залізобетонні завтовшки 400 мм зовнішні та 300 мм – внутрішні стіни, з бетону класу С25/30 F100 W8, робоча арматура класу А500с і розподільна класу А240с;

-    Покриття споруди - монолітна залізобетонна плита товщиною 400 мм з бетону класу С25/30 F100 W8, армована трьома сітками з робочою арматурою класу А500с і розподільна класу А240с. По поздовжній осі плита перекриття має перепад по висоті з відм. +2,5 на відм. +3,0 м зі збільшенням висоти приміщень;

Проєктом передбачено гідроізоляційне покриття зовнішніх стін споруди ПРУ і плити покриття, а також фундаментної плити - бентонітовими матами.

Трансформаторна підстанція КТП-400/10/0,4 кВ – блочно-модульна споруда, комплектної поставки  заводського виготовлення, що влаштовуються на фундаменти із бетонних стінових блоків.

 

Інженерне забезпечення

Водопостачання. Джерелом водопостачання об’єкта будівництва є міська централізована водопровідна мережа згідно з ТУ. Згідно з ТУ наданих ТОВ "Затишний Двір" 27 січня 2022 року за № 27/01-01 підключення закладу ресторанного господарства на території Гатненської сільської ради Київської області до централізованих систем водопостачання виконано від мережі діаметром 100 мм. Зовнішня мережа водопроводу монтується із труб поліетиленових напірних ПЭ-100 SDR17 діаметром 75-50 мм, виготовлених згідно ДСТУ EN 12201-2. Колодязі на мережі господарсько-питного водопроводу монтуються згідно ТП 901-09-11.84.

Проєктом передбачено підключення будівлі закладу вводом 50 мм. Облік витрат води будівлі вирішується за допомогою влаштування водолічильних вузлів загального та на відгалуження для приготування гарячої води і для поливу території. Загальний вузол комерційного обліку води включає в себе прилад контролю тиску з опцією передавання показів тиску на диспетчерський пункт з подальшою інтеграцією до інформаційної системи.

Будівля обладнується системами холодного водопостачання:

-        системою господарчо-питного водопостачання сан вузлів будівлі;

-        системою господарчо-питного водопостачання кафе;

-        системою поливального водопостачання;

Необхідний тиск в системах забезпечується насосними установками підвищення тиску, які встановлюються в приміщенні водомірного вузла. Система господарчо-питного водопроводу тупикова. В приміщення кухні передбачені поливальні крани для прибирання приміщень.

Магістральні мережі і стояки системи холодного водопроводу проєктуються з пластикових труб в ізоляції . Магістральні трубопроводи і стояки ізолюються вспіненим поліетиленом. Розведення до сантех.приладів передбачається в стяжці підлог з пластикових труб в гофротрубі.

Системи гарячого водопостачання проєктуються аналогічні системам холодного водопостачання. Приготування та облік гарячої води здійснюється окремо для кожної системи гарячого водопостачання в приміщенні підготовки води ємкісних електричних водонагрівачів. Передбачається циркуляція гарячої води в розподільчих трубопроводах і стояках, що забезпечується циркуляційними насосами.

Зовнішнє пожежогасіння забезпечується від існуючого пожежного гідранту.

Каналізація. Відведення побутових стоків від закладу громадського харчування запроєктовано окремими самопливними системами з випусками до запроєктованої внутрішньомайданчикової каналізаційної мережі. На випуску виробничої каналізації кафе запроєктовно колодязь жироуловлювач. Мережа господарсько-побутової каналізації запроєктована з двошарових профільованих труб для безнапірних трубопроводів діаметрами 160 мм.

Внутрішня господарсько-побутова каналізаційна мережа виконуються з поліпропіленових каналізаційних труб. Стояки внутрішньої побутової каналізації прокладаються в шахтах та нішах. Для забезпечення вентиляції стояки санвузлів виводяться вище покрівлі.

Для відведення дощових та талих вод з покрівель будинків прийнято систему внутрішніх водостоків з електрообігріванням водостічних воронок. Систему дощової каналізації передбачено зі пластикових труб.

Згідно з ТУ наданих ТОВ "ЖКХ Затишний Двір-2" 9 листопада 2021 року підключення закладу ресторанного господарства на території Гатненської сільської ради Київської області передбачено до існуючих мереж дощової каналізації 500 мм, прокладеної по пров. Одеському і вул. Інститутській. Проєктом передбачається влаштування колектору дощової каналізації із поліетиленових труб. Приєднання до існуючого зливового колектору передбачено в існуючому колодязі. В місцях під’єднання, зміни напрямку колекторів влаштовуються оглядові колодязі за ТПР 902-09-46.88.

Опалення. Внутрішня нормована температура повітря у приміщеннях закладу досягається за рахунок електричних конвекторів та перегрітого припливного повітря від вентиляційних установок.

Догрівання приміщень відбувається за рахунок мультизональних систем з встановленням внутрішніх блоків кондиціонування, регулювання яких відбувається за допомогою виносних пультів керування.

Електричні конвектори обладнані вбудованим термостатом, для регулювання температури в приміщенні та захисту його від перегріву та охолодження.

Вентиляція. Вентиляція приміщень припливно-витяжна з механічним спонуканням, яка здійснюється окремими системами для кожної групи приміщень. Припливні та припливно-витяжна установки встановлено на покрівлі будівлі. Викиди виведені вище покрівлі окремими шахтами.

З технічних приміщень передбачено витяжну вентиляцію з механічним спонуканням, приплив повітря – неорганізований через суміжні приміщення, за допомогою решітки в нижній зоні дверей.

При прокладанні повітроводів через протипожежну перешкоду встановлюються протипожежні клапани з нормованим класом вогнестійкості.

Для подачі припливного повітря до виробничих приміщень закладу громадського харчування передбачається прямоточна припливна установки, а для залу для відвідувачів – припливна з використанням рециркуляційного повітря з метою заощадження енергоресурсів. Припливні та припливно-витяжна установки встановлено на покрівлі будівлі.

Догрів повітря в холодний період року та охолодження повітря в теплий період року передбачено в секціях фреонового випарника. Джерелом фреонових випарників компресорно-конденсаторні блоки з опціями теплового насосу, які встановлені на покрівлі будівлі.

Електропостачання. Електропостачання комплексу здійснюється згідно з ТУ №ПТП025423 07023 1 10 14 7 000000 1 від 07.07.2023 ДТЕК «Київські Регіональні Електромережі Відповідно до ТУ живлення закладу передбачено від запроєктованої КТП-400/10/0,4 кВ.

Проєктом передбачається організація електрощитової закладу, в якій встановлюються ввідно-розподільний пристрій (далі ВРП) та головний розподільчий щит (далі ГРЩ).

За ступенем надійності електропостачання споживачі закладу належать до ІІІ-ї категорій та частково до І-ї. До споживачів І-ї категорії відносяться: споживачі систем протипожежного захисту, аварійного освітлення та охоронної сигналізації; щити протипожежної автоматики та сигналізації. На ВРП споживачів І-ї категорії передбачено АВР.

Розподільні силові мережі виконуються кабелем з негорючою оболонкою, помірним димоутворенням та мідними жилами типу ВВГнгд. Силові мережі протипожежних систем виконуються вогнетривким кабелем з мідними жилами FLAME-X 950 (N)HXH FE180/E90 і (N)HXH FE180/E60.

Облік електроенергії загально-будинкових навантажень будівлі здійснюється трифазними лічильниками, встановленими у ввідно-розподільних щитах (ВРП).

Проєктом передбачене робоче, аварійне, освітлення безпеки та евакуаційне освітлення приміщень світильниками з енергозберігаючими лампами, а також зовнішнє освітлення території.

Проєктними рішеннями виконано блискавкозахист, заземлення відповідних будівлі та споруд електропостачання згідно з нормативними вимогами, передбачені основні заходи з електробезпеки та охорони праці.

Системи зв'язку та сигналізації. Будівля обладнується мережами телефонізації, радіофікації, структурованої кабельної мережі, відеоспостереження, охоронної сигналізації, диспетчеризації інженерних систем.

Системи пожежного захисту. Проєктом передбачені системи протипожежного захисту: система пожежної сигналізації; система керування евакуюванням; система централізованого пожежного спостерігання;  диспетчеризація та автоматизація систем протипожежного захисту; автоматична система пожежогасіння кухонного обладнання. Будівля віднесена до ІІ ступеня вогнестійкості.

 

Інженерно-технічні заходи цивільного захисту

У складі проєкту розроблено розділ ІТЗ ЦЗ у якому передбачено комплекс заходів спрямованих на запобігання виникнення аварійних ситуацій та захист людей від небезпек прогнозованих надзвичайних ситуацій.

Проєктом передбачено будівництво на території закладу заглибленої споруди цивільного захисту – протирадіаційного укриття групи П-4, загальною місткістю 120 осіб. У мирний час ПРУ не підлягає використанню для господарських, культурних та побутових потреб.

 

Енергозбереження

Проєктом передбачено комплекс робіт, спрямованих на відповідність теплотехнічних показників огороджувальних конструкцій будівлі, показників споживання енергетичних ресурсів інженерними системами та забезпечення енергетичної ефективності будинку на рівні, що відповідає нормативним вимогам.

Клас енергоефективності будівлі закладу – А.

Організація будівництва

Тривалість будівництва складає 6 місяців. Проєктом передбачені методи виконання основних робіт, послідовність будівництва, визначена потреба в будівельних машинах і механізмах та матеріальних ресурсах.

 

У процесі розгляду проєкту «Нове будівництво закладу ресторанного господарства з літнім майданчиком та смугою обслуговування водіїв на автомобілях за адресою: Київська обл., Фастівський район, Гатненська територіальна громада (UA 32140050000046018), Гатненська сільська рада» за зауваженнями експертів ТОВ «Інспетрум», проєктною організацією за погодженням із замовником в проєкт внесені зміни і доповнення.

 

Проєктні рішення після внесення в них змін та доповнень за зауваженнями експертизи, розроблено з дотриманням вимог містобудівного законодавства України, будівельних норм, нормативних документів, містобудівним умовам і обмеженням (зокрема щодо дотримання вимог щодо допустимого відсотка забудови земельної ділянки, гранично допустимої висоти будівництва та щільності населення), технічним умовам та іншим вихідним даним на проектування, дотримання вимог до міцності, надійності та довговічності будинків і споруд, їх експлуатаційної безпеки та інженерного забезпечення, зокрема щодо додержання нормативів з питань створення умов для безперешкодного доступу осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення, санітарного і епідеміологічного благополуччя населення, охорони праці, екології, пожежної безпеки, енергозбереження.


Розділи