Основна інформація
Кошторисна вартість
Кошторисна вартість за чергами
Адреса
Адреса | Адреса згідно експериментального порядку | Наказ |
---|---|---|
Кіровоградська обл., Кропивницький район, Кропивницька територіальна громада, м. Кропивницький (станом на 01.01.2021), вулиця Чобану Степана (Добровольського), 15 | не присвоювалась | не призначалась |
Інформація про замовників
Правовий статус | Назва |
---|---|
Юридична особа | ТОВАРИСТВО З ДОДАТКОВОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "М'ЯСОКОМБІНАТ "ЯТРАНЬ" (05507073) |
Об’єкти будівництва
Відповідальні особи
Посада | Напрям експеритизи | ПІб |
---|---|---|
Експерт (фахівець) |
З питань енергозбереження
|
Пузирьов Євген Леонідович
|
Архітектор |
З питань архітектури
|
МАМЕДОВА НАІЛЯ АДИЛІВНА (АА 002467, АА 000065) |
Відповідальний експерт |
З питань санітарного і епідеміологічного благополуччя населення
З питань інженерно-технічних заходів цивільного захисту |
КОЛІСНІЧЕНКО ТАМАРА МИХАЙЛІВНА (АЕ 006277, АЕ 000431, АЕ 007225) |
Відповідальний експерт |
З питань енергозбереження
|
ЛАВРІНОВА ЛАРИСА ДМИТРІВНА (АЕ 000101, АЕ 006369) |
Відповідальний експерт |
З питань пожежної безпеки
|
ПРІМІНА НАТАЛІЯ СЕРГІЇВНА (АЕ 000143, АЕ 006376) |
Відповідальний експерт |
З питань міцності, надійності, довговічності
|
ШЕЛЕСТ ОЛЕКСІЙ СТАНІСЛАВОВИЧ (АЕ 005712, АЕ 007156, АР 015107) |
Головний експерт проекту |
З питань експлуатаційної безпеки
|
МУРОВА ЛЮДМИЛА ОЛЕКСАНДРІВНА (АЕ 001442, АЕ 006372, АЕ 000123, АЕ 006393) |
Інформація про проєктну документацію
Додаток до експертного звіту
Проєкт розроблений генпроєктувальником ТОВ "Модерн", м.Кропивницький, бульвар Студентскій, 1 оф. 409 (ГАП – Алла Пирогова, сертифікат АА №000082) для ТОВ "М'ясокомбінат "Ятрань" на підставі:
- завдання на проєктування, затвердженого замовником;
- містобудівних умов та обмежень № 57, реєстраційний номер ЄДЕССБ МU01:2997-7418-5400-0500, затверджених управлінням містобудування та архітектури Кропивницької міської ради 30.11.2022 № 183;
- свідоцтва від 05.11.2004 № 2482 про право власності вбудованого в житловий будинок нежитлового приміщення, власником якого є ВАТ "Птахокомбінат" ;
- технічного завдання на теплопостачання, вентиляцію, водозабезпечення, каналізацію та електрозабезпечення, виданих головним інженером ТДВ "М'ясокомбінат "Ятрань".
Замовником додатково надано звіт про проведення технічного обстеження приміщень магазину по вул. Степана Чобану, 15 (колишня Добровольського) в м. Кропивницькому.
Стислий опис основних проєктних рішень
Клас наслідків (відповідальності) об'єкта - СС2
Сукупний показник - СС2
Проєктом передбачається реконструкція частини вбудованих нежитлових приміщень (магазину), які розташовані на 1 поверсі 5-ти поверхового будинку та добудову до існуючого магазину по вул. Степана Чобану, 15 (колишня вул. Добровольського) в м. Кропивницькому.
Проєктом передбачено:
- реконструкція існуючих приміщень магазину;
- демонтаж перегородок;
- улаштування нових перегородок;
- демонтаж та встановлення дверних блоків;
- демонтаж віконних блоків;
- закладання віконних прорізів;
- оздоблення приміщень;
- розширення торгової зали шляхом добудови.
Згідно зі звітом про проведення технічного обстеження, технічний стан приміщень магазину в цілому класифікується як нормальний - категорія 2.
Конструктивна схема існуючої будівлі - з повздовжніми зовнішніми і внутрішніми несучими стінами з опиранням плит перекриття на несучі стіни. В торговому залі з монолітними колонами, балками замість внутрішньої стіни.
Просторова жорсткість забезпечується спільною роботою стін і плит перекриття.
Зовнішні стіни існуючого магазину цегляні та добудови з газобетонних блоків.
Перекриття існуючого магазину – залізобетонні багатопустотні плити.
Покриття добудови із сендвіч панелей по металевих фермах.
Фундамент існуючого магазину із монолітного бутобетону та стрічковий із монолітного бетону кл. С 12/15 добудови.
Для збільшення площі торгового залу проєктом передбачено будівництво добудови з несучими стінами із газобетонних блоків, металевими фермами і покриттям із сендвічпанелей, прямокутної форми з розмірами 25,5 х
Основою фундаментів служать: пісок темно-сірий, гумусований з наступними характеристиками: γII=1.67 г/см3, φII=26°, CII=2.0кПа.
Фундамент стрічковий із монолітного бетону класу С12/15.
Зовнішні стіни добудови із газобетонних блоків товщиною
Зовнішні стіни вбудованих приміщень утеплюються мінеральною ватою товщиною
Стіни фасадів добудови оздоблюються композитними панелями і металевими рейками "під дерево".
Покриття добудови передбачено сендвіч панелями товщиною
Підлога в добудові з керамічної плитки типу ГРЕС по бетонній підготовці, у вбудованій частині торгової зали передбачається поновлення плитки підлоги.
Дверні блоки добудови запроєктовані з алюмінієвих профілів із склопакетами. У вхідній групі поряд з розсувними автоматичними дверима передбачені двері аварійного виходу, які відчиняються за напрямом евакуації.
Доступність осіб з обмеженими фізичними можливостями та інших маломобільних груп населення забезпечена.
Інженерне забезпечення
Опалення складських, адміністративних, побутових, підсобних і технічних приміщень – існуюче, від двоконтурного побутового котла потужністю 30 кВт, при реконструкції магазину не змінюється.
Проєктом передбачається демонтаж і перенесення частини опалювальних приладів з існуючої частини торгового залу до добудованої. Опалення добудови торгової зали передбачено від касетного чілер-фанкойла, який встановлюється в міжстелевому просторі. Над вхідними дверима в залу передбачене встановлення теплової завіси.
Вентиляція добудови зали - припливно-витяжна з примусовим спонуканням повітря, від існуючої системи. Система вентиляції складських, адміністративних, побутових, підсобних, технічних приміщень і торгової зали в існуючих межах до реконструкції, при реконструкції магазину не змінюється.
Водопостачання та водовідведення. При реконструкції приміщень магазину передбачене додаткове встановлення душової кабіни, мийки в приміщені персоналу та мийок у торговій залі - в зонах гастрономії і випічки булочних виробів.
Підключення додаткових санітарно-технічних приладів до холодної і гарячої води передбачене від існуючої системи водопостачання.
Водовідведення від додатково встановлених санітарно-технічних приладів передбачене в існуючу мережу побутової каналізації магазину. Стоки від мийок, встановлених у торговій залі, відводяться в існуючу мережу виробничої каналізації.
Електропостачання об’єкта (існуючого магазину з добудовою) з розрахунковою потужністю на вводі Рроз.=43,0 кВт згідно з технічними умовами, виданими технічною службою замовника, передбачається від існуючих електричних мереж напругою 380/220В магазину в межах потужності, що не перевищує дозволену для підключення.
За узгодженням з замовником категорія щодо забезпечення надійності електропостачання об’єкта прийнята ІІІ.
Живлення електроприймачів магазину з добудовою передбачається від трансформаторної підстанції ТП-513 по існуючій кабельній лінії.
На вводі об’єкта проєктом передбачається встановлення шафи обліку та ввідно-розподільчого пристрою.
В розділі передбачені рішення по виконанню силового електрообладнання, електроосвітлення, контролю довибухонебезпечних концентрацій паливного газу в повітрі, захисних заходів з електробезпеки (заземлення, занулення, встановлення ПЗВ, системи зрівнювання потенціалів).
Підключення силового електрообладнання та прокладання до нього ліній живлення виконується по технічній документації фірми постачальника основного технологічного обладнання.
Зовнішнє освітлення території – існуюче.
Технологічні рішення
До складу магазину входять наступні приміщення: тамбур, торгівельна зала, коридор, туалет, умивальник, мийка тари, приміщення харчування для персоналу, гардеробна, душова, охолоджувальна камера, електрощитова, приміщення приймання товару, приміщення зберігання товару, теплогенераторна, кабінет завмага.
У магазині реалізуються: м’ясо-молочна продукція в оригінальній упаковці товаровиробника, рибна продукція в оригінальній упаковці товаровиробника, кондитерські вироби в оригінальній упаковці товаровиробника і хлібобулочні вироби, алкогольні, малоалкогольні, безалкогольні напої, овочі, фрукти та інші продукти харчування, що поступають в магазин в розфасованій упаковці.
Розвантажування товарів здійснюється з окремого входу через приміщення приймання товарів, а потім в приміщення зберігання товарів. Потім товар прямує безпосередньо на стелажі в торгові зали. Продукти, що вимагають охолодження поступають в холодильні камери.
Товар поступає в герметичній упаковці, укладений в гофрокартонні короби, молочні продукти – в пластмасову тару.
Розрахунок з покупцями ведеться через контрольно-касові апарати.
Організація будівництва
Тривалість будівництва складає 4,0 місяці. Проєктом передбачені методи виконання основних робіт, послідовність будівництва, визначена потреба в будівельних машинах і механізмах та матеріальних ресурсах.
Надані проєктні рішення відповідають вимогам пожежної безпеки, санітарного і епідеміологічного благополуччя населення, енергозбереження, з питань інженерно-технічних заходів цивільного захисту.
Відмічається, що проєкт будівництва "Реконструкція частини вбудованих нежитлових приміщень (магазину) з добудовою за адресою: вул. Степана Чобану, 15 (колишня вул. Добровольського), м. Кропивницький, Кіровоградської області (кадастровий номер земельної ділянки 3510100000:06:063:0053)" виконано згідно з вимогами ДБН А.2.2-3:2014 «Склад та зміст проектної документації на будівництво». При цьому, у процесі проведення експертизи спеціалістами філії ДП "Укрдержбудекспертиза" у Кіровоградській області надано зауваження та пропозиції щодо уточнення конструктивних рішень та питань пожежної безпеки. Замовником і проєктувальником внесені відповідні зміни та доповнення.
Розділи
![](files/tmp/qr/94aad58939d6fba7e1943894e98ee344.png)