Основна інформація
Кошторисна вартість
Заявлена кошторисна вартість передбачена наданою кошторисною документацією (до експертизи)
Дата кошторису | Заявлена кошторисна вартість, тис. грн. | Із загальної кошторисної вартості виконано, тис. грн. | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Загальна вартість | Будівельні роботи | Устаткування, меблі, інвентар | Інші витрати | Загальна вартість | Будівельні роботи | Устаткування, меблі, інвентар | Інші витрати | |
19.10.2021 | 26357 | 161144 | 5175 | 5037 |
Кошторисна вартість в цілому по об'єкту будівництва за результатами експертизи
Дата кошторису | Заявлена кошторисна вартість, тис. грн. | Із загальної кошторисної вартості виконано, тис. грн. | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Загальна вартість | Будівельні роботи | Устаткування, меблі, інвентар | Інші витрати | Загальна вартість | Будівельні роботи | Устаткування, меблі, інвентар | Інші витрати | |
25.10.2021 | 25608 | 15685 | 5009 | 4912 |
Кошторисна вартість за чергами
Адреса
Адреса | Адреса згідно експериментального порядку | Наказ |
---|---|---|
Львівська обл., Яворівський район, Мостиська територіальна громада, м. Мостиська (станом на 01.01.2021), вулиця Мудрого Я. , б. 393 Б | не присвоювалась | не призначалась |
Інформація про замовників
Правовий статус | Назва |
---|---|
Юридична особа | Комунальне підприємство "Фрут Банк" Мостиської міської ради Львівської області (44083856) |
Об’єкти будівництва
Відповідальні особи
Посада | Напрям експеритизи | ПІб |
---|---|---|
Експерт (фахівець) |
З питань міцності, надійності, довговічності
|
Пугач Володимир Володимирович
|
Відповідальний експерт |
З питань кошторисної частини проектної документації
|
ЦЮНЯК МИКОЛА МИХАЙЛОВИЧ (АР 015052, АЕ 005432, АР 021191, АТ 011861) |
Головний експерт проекту |
З питань міцності, надійності, довговічності
|
КОМПІЙ АНДРІЙ ВАСИЛЬОВИЧ (АЕ 004881, АЕ 005787, АЕ 004588, АЕ 006584, АЕ 005212, АЕ 004442) |
Інформація про проєктну документацію
Додаток до експертного звіту
Замовник будівництва: Комунальне підприємство “Фрут Банк” Мостиської міської ради Львівської області. 81300, Львівська область, м. Мостиська, вул. Грушевського, 6. Код ЄДРПОУ: 44083856.
Проектна організація: ТОВ “Ант Груп”. Україна, 02140, м. Київ, вул. Л. Руденко, 6А. Код ЄДРПОУ: 34618853.
Головний інженер проекту —Васильєв Сергій Валерійович (кваліфікаційний сертифікат серії АР №015398 відповідального виконавця окремих видів робіт (послуг), пов'язаних із створенням об'єктів архітектури, інженерно-будівельне проектування у частині дотримання вимог пожежної безпеки щодо об’єктів будівництва класу наслідків (відповідальності) СС3, виданий 27.04.2019 р. Атестаційною архітектурно-будівельною комісією Мінрегіонбуду України).
Вихідні дані на проектування:
- завдання на проектування об'єкту, затверджене замовником;
- містобудівні умови та обмеження реєстраційний номер MUO1:6938-0008-2250-2482 від 30.07.2021 р. на нове будівництво об’єкту для розміщення та експлуатації споруд підприємства харчової промисловості з переробки овочів та фруктів по вул. Я. Мудрого, 393 Б., м. Мостиська Львівської області, затверджені відділом містобудування та архітектури Мостиської міської ради;
- витяг з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію іншого речового права, індексний №261978445 від 17.06.2021 р. - земельна ділянка площею 1,0 га, кадастровий № 4622410100:06:002:0039 з цільовим призначенням — 11.02 Для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості. Правокористувач - Комунальне підприємство “Фрут Банк” Мостиської міської ради Львівської області;
- розрахунок класу наслідків (відповідальності) по об'єкту: “Нове будівництво об’єкту для розміщення та експлуатації споруд підприємства харчової промисловості з переробки овочів та фруктів по вул. Я. Мудрого, 393 Б., м. Мостиська Львівської області” відноситься до – СС1.
Склад поданої на експертизу проектної документації:
- загальна пояснювальна записка;
- генеральний план;
-архітектурно-будівельні та конструктивні рішення, розроблені ТОВ “Ант Груп”, інженер-проектувальник Дедушенко М.С. (кваліфікаційний сертифікат серії АР №002540 відповідального виконавця окремих видів робіт (послуг), пов'язаних із створенням об'єктів архітектури, у частині забезпечення механічного опору та стійкості, виданий 31.08.2012 р. Атестаційною архітектурно-будівельною комісією Мінрегіонбуду України);
- кошторисна документація.
Проектні рішення
Запроектовано об’єкт продуктивністю близько 15 тон в день. Підприємство буде збудоване загальною площею 633 м2.
Виробнича потужність запланована з виготовлення чотирьох видів продукції, миття та фасування овочів, сушіння овочів, виготовлення джемів та соусів.
Основою технології на виробничій потужності являються:
- лінія для миття та пакування коренеплодів в плівку або сітку;
- лінія сушіння овочів;
- інспекційний транспортер;
- мийка механічна;
- протиральна машина;
- вакуумний реактор, V = 500 л призначений для температурної і механічної обробки суміші під вакуумом;
- автомат для дозування джему в скляну тару з закруткою кришкою типу «твист-офф» та вакуумуванням (потужність 20 уп/хв.);
- стерилізація продукції - автоклави серії А-500 PROM;
- етикетка - автомат етикетувальний для нанесення самоклейкої етикетки на циліндри. Потужність до 30 упаковок на хвилину з діаметром не більш ніж 300 мм.
Генеральний план
Ділянка проектування знаходиться в адміністративних межах міста на території закинутого промислового підприємства.
Ділянка межує:
-з півночі – землі басейнового управління водних ресурсів річок Західного Бугу та Сяну;
-з південного-сходу- землі комунальної власності;
-з заходу - землі загального користування (дорога).
Земельна ділянка вільна від забудови. Проектом передбачається використання існуючого під’їзду. Від існуючого проїзду в межах смуги відведення земельної ділянки запроектована дорога.
Техніко-економічні показники по генплану
№ п/п | Показник | Одиниці виміру | Проектована кількість |
1. | Площа ділянки проектування | га | 1.0 |
2. | Площа забудови | м2 | 647.72 |
3. | Площа покриття | м2 | 4279.93 |
4. | Площа озеленення | м2 | 5072.35 |
Архітектурно-будівельні рішення
Запроектована будівля прямокутної форми, одноповерхова та загальними розмірами 18,0х34,0 м. Висота будівлі становить 6,0 м до гребеня даху.
У будівлі розміщенні: виробничі цехи по переробці овочів та фруктів, побутові та адміністративні приміщення для працюючих, складські та технологічні приміщення.
Технічні показники
№ п/п | Найменування | Один. виміру | Кількість |
Вид будівництва – нове будівництво | |||
1. | Площа земельної ділянки | га | 1,0 |
2. | Площа забудови | м2 | 647,72 |
3. | Площа озеленення | м2 | 5072,35 |
4. | Поверховість | поверх | 1 (один) |
5. | Основою технології на виробничій потужності являються лінії: | ||
1. Персиковий джем в банках 106 мл, 212 мл, 314 мл, 370 мл. 500 мл: - потужність переробки персиків | днів/рік тис/банок/день тис/банок/рік | 70 2,0 140 | |
2. Соуси в асортименті (ожина, малина, смородина): - потужність переробки. Виробництво соусів: | тис/банок/рік тис/банок/день днів/рік | 40,0 1,48 27 | |
3. 4. Миті та фасовані овочі (картопля, буряк, морква) по 2 кг та 5 кг. Миті, чищені та вакуумовані овочі (картопля, буряк, морква) по 1 кг: - переробка сирої продукції; - потужність переробки. | тон/день тон/рік | до 5,0 500,0 | |
5. Миті, чищені, порізані та висушені: овочі, зелень, фрукти, ягоди, гриби (яблука, груша, слива, абрикос, морква, картопля, буряк, корінь петрушки, салера, зелень петрушки, кріп, часник, цибуля ріпчаста та цибуля зелена): - переробка; - потужність переробки. | тон/сиров/рік кг/день днів/рік | до 30,0 300 100 | |
6. | Кількість працівників | чол | 19 |
Конструктивні рішення
Конструктивна схема — каркасна. Стійкість каркасу забезпечується жорстким кріпленням колон до фундаментів, а також жорстким диском покриття, який утворений фермами, горизонтальними і вертикальними зв’язками, а також профільованим настилом покриття.
Основні конструктивні елементи проектованої будівлі:
Фундаменти Ф-1 під колони, крок 12,0х9,0 м - стовпчасті, монолітні залізобетонні. розмірами при основі 1600х1600х300(h) мм та розміри в перетині між відмітками -2.050 та -0.350 700х 500 мм. Глибина закладання 1,7 м. Армування Д=16 А500С Д=6 А240С. Бетон класу С20/25.
Фундаменти стрічкові (по периметру будівлі) - монолітні залізобетонні, в перетині горизонтальна плита розмірами 1000х300(h) мм. Стіни фундаментів товщиною 300 мм. Бетон класу С20/25. Армування Д=10 А400С; Д=16 А400С; Д=6 А240С.
Колони К1 - з сталевого двотавра №23. Крок колон — 6,0х6,0 м та 6,0х4,0 м. З’єднання колон з фундаментами передбачено анкерними шпильками.
Стійки — з сталевої труби 100х4.
Ригелі - з сталевої труби 120х4.
Балки покриття - з сталевого двотавра №26, довжиною 6,0 м, 4,5 м та 1,5 м.
Прогони — з сталевого швелера №20 з кроком 1,5 м.
Вертикальні та горизонтальні зв’язки — з сталевої труби 100х4.
Покриття даху та огороджуючі стіни - сендвіч панелі з мінераловатним утеплювачем.
Кошторисна частина проектної документації
Показники | Од.вим. | Вартість |
Заявлена кошторисна вартість, передбачена наданою кошторисною документацією у поточних цінах станом на 19.10.2021 р. складала | тис. грн. | 26357,522 |
у тому числі: - будівельні роботи | тис. грн. | 161144,689 |
- устатковання, меблі, інвентар | тис. грн. | 5175,205 |
- інші витрати | тис. грн. | 5037,628 |
За результатами розгляду кошторисної документації і зняття зауваг установлено, що зазначену документацію, яка враховує обсяги робіт, передбачені проектом, складено згідно з вимогами ДСТУ Б Д.1.1-1:2013 «Правила визначення вартості будівництва»
Показники | Од.вим. | Вартість |
Загальна кошторисна вартість будівництва, в поточних цінах станом на 25.10.2021 р.складає: | тис. грн. | 25608,472 |
у тому числі: - будівельні роботи | тис. грн. | 15685,759 |
- устатковання, меблі, інвентар | тис. грн. | 5009,93 |
- інші витрати | тис. грн. | 4912,786 |
Робочий проект: “Нове будівництво об’єкту для розміщення та експлуатації споруд підприємства харчової промисловості з переробки овочів та фруктів по вул. Я. Мудрого, 393 Б, м. Мостиська Львівської області” за результатами розгляду проектної документації на будівництво встановлено, що зазначену документацію розроблено з дотриманням вимог щодо міцності, надійності та довговічності об’єкта будівництва та кошторисної частини проектної документації.
Розділи
![](files/tmp/qr/5dc7fa69f4e18f8f5048911ffb88e1bc.png)