1 редакція від 05.11.2021 2 редакція від 20.12.2022

Основна інформація

Тип документу
Експертиза проекту
Реєстраційний номер в ЄДЕССБ
EX01:0122-7648-2769-0568
Версія документу
№1
Статус реєстрації
Зареєстровано (внесено реєстратором)
Статус документу
Діючий
Документ
№814.8411.21 від 04.11.2021
Орган, що видав
ДП "Західний ЕТЦ " (20774790) Версія №1 Статус (поточна)
Назва об’єкта
Нове будівництво об’єкту для розміщення та експлуатації споруд підприємства харчової промисловості з переробки овочів та фруктів по вул. Я. Мудрого, 393 Б., м. Мостиська Львівської області
Код проектної документації
PD01:6777-2900-4545-8232 Зміни №3 №102/2021 від 2021-08-25 (видав Товариство з обмеженою відповідальністю "АНТ ГРУП") / Наявні експертизи: EX01:0122-7648-2769-0568
Напрям експертизи
З питань міцності, надійності, довговічності, З питань кошторисної частини проектної документації
Головний експерт проекту
КОМПІЙ АНДРІЙ ВАСИЛЬОВИЧ (АЕ 004881, АЕ 005787, АЕ 004588, АЕ 006584, АЕ 005212, АЕ 004442 )

Кошторисна вартість

Заявлена кошторисна вартість передбачена наданою кошторисною документацією (до експертизи)

Дата кошторису Заявлена кошторисна вартість, тис. грн. Із загальної кошторисної вартості виконано, тис. грн.
Загальна вартість Будівельні роботи Устаткування, меблі, інвентар Інші витрати Загальна вартість Будівельні роботи Устаткування, меблі, інвентар Інші витрати
19.10.2021 26357 161144 5175 5037

Кошторисна вартість в цілому по об'єкту будівництва за результатами експертизи

Дата кошторису Заявлена кошторисна вартість, тис. грн. Із загальної кошторисної вартості виконано, тис. грн.
Загальна вартість Будівельні роботи Устаткування, меблі, інвентар Інші витрати Загальна вартість Будівельні роботи Устаткування, меблі, інвентар Інші витрати
25.10.2021 25608 15685 5009 4912

Кошторисна вартість за чергами

Інформацію не зазначено

Адреса

Адреса Адреса згідно експериментального порядку Наказ
Львівська обл., Яворівський район, Мостиська територіальна громада, м. Мостиська (станом на 01.01.2021), вулиця Мудрого Я. , б. 393 Б не присвоювалась не призначалась

Інформація про замовників

Правовий статус Назва
Юридична особа Комунальне підприємство "Фрут Банк" Мостиської міської ради Львівської області (44083856)

Об’єкти будівництва

Інформацію не зазначено

Відповідальні особи

Посада Напрям експеритизи ПІб
Експерт (фахівець) З питань міцності, надійності, довговічності
Пугач Володимир Володимирович
Відповідальний експерт З питань кошторисної частини проектної документації
ЦЮНЯК МИКОЛА МИХАЙЛОВИЧ (АР 015052, АЕ 005432, АР 021191, АТ 011861)
Головний експерт проекту З питань міцності, надійності, довговічності
КОМПІЙ АНДРІЙ ВАСИЛЬОВИЧ (АЕ 004881, АЕ 005787, АЕ 004588, АЕ 006584, АЕ 005212, АЕ 004442)

Інформація про проєктну документацію

Реєстраційний номер
PD01:6777-2900-4545-8232
Орган, що видав
Товариство з обмеженою відповідальністю "АНТ ГРУП" (34618853)
Вид будівництва
Нове будівництво
Перелік видів робіт, виконаних проектувальником (генпроектувальником)
Пояснювальна записка; Генеральний план; Технологічна частина; Архітектурно-будівельні рішення; Системи пожежної сигналізації; керування евакуюванням; Опалення, вентиляція та кондиціювання; Котельня; Електротехнічні рішення; Система водопостачання та каналізації, зовнішні інженерні мережі.;
Кількість стадій проектування
Дві стадії
Поточна стадія проектування
робочий проект (РП)
Код ДКБС
1251.5 Будівлі підприємств харчової промисловості
Об'єкт споруджуються із залученням бюджетних коштів, коштів державних і комунальних підприємств, установ та організацій, а також кредитів, наданих під державні гарантії?
Так
Належність майнових прав на проектну документацію (право змінювати проектну документацію)
Проектувальник
Дата договору на розробку документації
25.08.2021
Номер проектної документації
102/2021
Статус документа
Діючий

Додаток до експертного звіту

Замовник будівництва: Комунальне підприємство “Фрут Банк” Мостиської міської ради Львівської області. 81300, Львівська область, м. Мостиська, вул. Грушевського, 6. Код ЄДРПОУ: 44083856.

Проектна організація: ТОВ “Ант Груп”. Україна, 02140, м. Київ, вул. Л. Руденко, 6А. Код ЄДРПОУ: 34618853.

Головний інженер проекту —Васильєв Сергій Валерійович (кваліфікаційний сертифікат серії АР №015398 відповідального виконавця окремих видів робіт (послуг), пов'язаних із створенням об'єктів архітектури, інженерно-будівельне проектування у частині дотримання вимог пожежної безпеки щодо об’єктів будівництва класу наслідків (відповідальності) СС3, виданий 27.04.2019 р. Атестаційною архітектурно-будівельною комісією Мінрегіонбуду України).

Вихідні дані на проектування:

- завдання на проектування об'єкту, затверджене замовником;

- містобудівні умови та обмеження реєстраційний номер MUO1:6938-0008-2250-2482 від 30.07.2021 р. на нове будівництво об’єкту для розміщення та експлуатації споруд підприємства харчової промисловості з переробки овочів та фруктів по вул. Я. Мудрого, 393 Б., м. Мостиська Львівської області, затверджені відділом містобудування та архітектури Мостиської міської ради;

- витяг з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію іншого речового права, індексний №261978445 від 17.06.2021 р. - земельна ділянка площею 1,0 га, кадастровий № 4622410100:06:002:0039 з цільовим призначенням — 11.02 Для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості. Правокористувач - Комунальне підприємство “Фрут Банк” Мостиської міської ради Львівської області;

- розрахунок класу наслідків (відповідальності) по об'єкту: Нове будівництво об’єкту для розміщення та експлуатації споруд підприємства харчової промисловості з переробки овочів та фруктів по вул. Я. Мудрого, 393 Б., м. Мостиська Львівської області відноситься до – СС1.

Склад поданої на експертизу проектної документації:

- загальна пояснювальна записка;

- генеральний план;

-архітектурно-будівельні та конструктивні рішення, розроблені ТОВ “Ант Груп”, інженер-проектувальник Дедушенко М.С. (кваліфікаційний сертифікат серії АР №002540 відповідального виконавця окремих видів робіт (послуг), пов'язаних із створенням об'єктів архітектури, у частині забезпечення механічного опору та стійкості, виданий 31.08.2012 р. Атестаційною архітектурно-будівельною комісією Мінрегіонбуду України);

- кошторисна документація.

Проектні рішення

Запроектовано об’єкт продуктивністю близько 15 тон в день. Підприємство буде збудоване загальною площею 633 м2.

Виробнича потужність запланована з виготовлення чотирьох видів продукції, миття та фасування овочів, сушіння овочів, виготовлення джемів та соусів.

Основою технології на виробничій потужності являються:

- лінія для миття та пакування коренеплодів в плівку або сітку;

- лінія сушіння овочів;

- інспекційний транспортер;

- мийка механічна;

- протиральна машина;

- вакуумний реактор, V = 500 л призначений для температурної і механічної обробки суміші під вакуумом;

- автомат для дозування джему в скляну тару з закруткою кришкою типу «твист-офф» та вакуумуванням (потужність 20 уп/хв.);

- стерилізація продукції - автоклави серії А-500 PROM;

- етикетка - автомат етикетувальний для нанесення самоклейкої етикетки на циліндри. Потужність до 30 упаковок на хвилину з діаметром не більш ніж 300 мм.

Генеральний план

Ділянка проектування знаходиться в адміністративних межах міста на території закинутого промислового підприємства.

Ділянка межує:

-з півночі – землі басейнового управління водних ресурсів річок Західного Бугу та Сяну;

-з південного-сходу- землі комунальної власності;

-з заходу - землі загального користування (дорога).

Земельна ділянка вільна від забудови. Проектом передбачається використання існуючого під’їзду. Від існуючого проїзду в межах смуги відведення земельної ділянки запроектована дорога.

Техніко-економічні показники по генплану


п/п

Показник

Одиниці виміру

Проектована кількість

1.

Площа ділянки проектування

га

1.0

2.

Площа забудови

м2

647.72

3.

Площа покриття

м2

4279.93

4.

Площа озеленення

м2

5072.35

Архітектурно-будівельні рішення

Запроектована будівля прямокутної форми, одноповерхова та загальними розмірами 18,0х34,0 м. Висота будівлі становить 6,0 м до гребеня даху.

У будівлі розміщенні: виробничі цехи по переробці овочів та фруктів, побутові та адміністративні приміщення для працюючих, складські та технологічні приміщення.

Технічні показники


п/п

Найменування

Один. виміру

Кількість

Вид будівництва – нове будівництво

1.

Площа земельної ділянки

га

1,0

2.

Площа забудови

м2

647,72

3.

Площа озеленення

м2

5072,35

4.

Поверховість

поверх

1 (один)

5.

Основою технології на виробничій потужності являються лінії:


1. Персиковий джем в банках 106 мл, 212 мл, 314 мл, 370 мл. 500 мл:

- потужність переробки персиків



днів/рік

тис/банок/день

тис/банок/рік



70

2,0

140


2. Соуси в асортименті (ожина, малина, смородина):

- потужність переробки.


Виробництво соусів:


тис/банок/рік

тис/банок/день

днів/рік


40,0

1,48

27


3. 4. Миті та фасовані овочі (картопля, буряк, морква) по 2 кг та 5 кг. Миті, чищені та вакуумовані овочі (картопля, буряк, морква) по 1 кг:

- переробка сирої продукції;

- потужність переробки.




тон/день

тон/рік




до 5,0

500,0


5. Миті, чищені, порізані та висушені: овочі, зелень, фрукти, ягоди, гриби (яблука, груша, слива, абрикос, морква, картопля, буряк, корінь петрушки, салера, зелень петрушки, кріп, часник, цибуля ріпчаста та цибуля зелена):

- переробка;


- потужність переробки.






тон/сиров/рік

кг/день

днів/рік






до 30,0

300

100

6.

Кількість працівників

чол

19

Конструктивні рішення

Конструктивна схема — каркасна. Стійкість каркасу забезпечується жорстким кріпленням колон до фундаментів, а також жорстким диском покриття, який утворений фермами, горизонтальними і вертикальними зв’язками, а також профільованим настилом покриття.

Основні конструктивні елементи проектованої будівлі:

Фундаменти Ф-1 під колони, крок 12,0х9,0 м - стовпчасті, монолітні залізобетонні. розмірами при основі 1600х1600х300(h) мм та розміри в перетині між відмітками -2.050 та -0.350 700х 500 мм. Глибина закладання 1,7 м. Армування Д=16 А500С Д=6 А240С. Бетон класу С20/25.

Фундаменти стрічкові (по периметру будівлі) - монолітні залізобетонні, в перетині горизонтальна плита розмірами 1000х300(h) мм. Стіни фундаментів товщиною 300 мм. Бетон класу С20/25. Армування Д=10 А400С; Д=16 А400С; Д=6 А24.

Колони К1 - з сталевого двотавра23. Крок колон — 6,0х6,0 м та 6,0х4,0 м. З’єднання колон з фундаментами передбачено анкерними шпильками.

Стійки — з сталевої труби 100х4.

Ригелі - з сталевої труби 120х4.

Балки покриття - з сталевого двотавра26, довжиною 6,0 м, 4,5 м та 1,5 м.

Прогони — з сталевого швелера20 з кроком 1,5 м.

Вертикальні та горизонтальні зв’язки з сталевої труби 100х4.

Покриття даху та огороджуючі стіни - сендвіч панелі з мінераловатним утеплювачем.


Кошторисна частина проектної документації


Показники

Од.вим.

Вартість

Заявлена кошторисна вартість, передбачена наданою кошторисною документацією у поточних цінах станом на 19.10.2021 р. складала

тис. грн.

26357,522

у тому числі: - будівельні роботи

тис. грн.

161144,689

- устатковання, меблі, інвентар

тис. грн.

5175,205

- інші витрати

тис. грн.

5037,628

За результатами розгляду кошторисної документації і зняття зауваг установлено, що зазначену документацію, яка враховує обсяги робіт, передбачені проектом, складено згідно з вимогами ДСТУ Б Д.1.1-1:2013 «Правила визначення вартості будівництва»

Показники

Од.вим.

Вартість

Загальна кошторисна вартість будівництва, в поточних цінах станом на 25.10.2021 р.складає:

тис. грн.

25608,472

у тому числі: - будівельні роботи

тис. грн.

15685,759

- устатковання, меблі, інвентар

тис. грн.

5009,93

- інші витрати

тис. грн.

4912,786

Робочий проект: Нове будівництво об’єкту для розміщення та експлуатації споруд підприємства харчової промисловості з переробки овочів та фруктів по вул. Я. Мудрого, 393 Б, м. Мостиська Львівської області за результатами розгляду проектної документації на будівництво встановлено, що зазначену документацію розроблено з дотриманням вимог щодо міцності, надійності та довговічності об’єкта будівництва та кошторисної частини проектної документації.



Розділи